h
Let’s Work Together
arrosa@select.com

Meet Arrosa, the perfect theme to elevate your online presentation with.

Zoek hier!

DOOSLETTERS & FREESLETTERS

Jullie wens, ons doel

Met het juiste doel voor ogen zijn er vele technische mogelijkheden om lichtreclame, lichtbakken of doosletters te realiseren die op jullie behoefte aansluit. Formaat, plaatsing binnen of buiten, windbelasting, gewenste zichtbaarheid, montage(on)mogelijkheden, budget, plaatselijke regelgeving, gewenste levensduur, kleur en vorm van jullie logo… Zomaar een paar factoren die mee bepalen hoe lichtreclame gemaakt kan worden. SIZO voorziet jullie van lichtreclame in de vorm van lichtbakken en doosletters.

Wij helpen je vast een beetje op weg met een paar vuistregels waar rekening mee gehouden moet worden:

 KLEUR

Een uitgesproken kleur genereert herkenbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan de eenvoudige primaire kleuren geel en rood van Shell. Onderzoek heeft aangetoond dat 80% van de consumenten een merk herkennen aan de kleur alleen.

 CONTRAST

Een boek is niet voor niets geschreven in zwarte letters op wit papier. Waarschijnlijk nog steeds het meest duidelijke contrast dat mogelijk is. Het is van groot belang dat de kleur van jullie letters of logo scherp in contrast staan met de kleur van de achtergrond. Ook een outline of rand om de letters bevorderd de leesbaarheid van een gevelreclame. Kleur, contrast en formaat tezamen bepalen in welke mate jullie uiting gezien wordt.

 FORMAAT

Het zal duidelijk zijn dat de grootte van een letter direct van invloed is op de leesbaarheid. De keuze van het juiste formaat hangt af van de positie van de letters, formaat van de gevel en vanaf welke afstand de letters zichtbaar moeten zijn. Het California Institute Of Technology (Caltech) heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen verlichte doosletters en leesafstand. Zie de infographic…

ZICHTBAARHEIDS SCHEMA GEVELLETTERS

 

De onderstaande afstanden wisselen ongeveer met 10%, afhankelijk van de kleurcombinatie (contrast). De beste leesbaarheid wordt bereikt bij zwarte of rode letters op een witte achtergrond. Letterhoogte Grootste Impact Maximale leesafstand Voor gevelreclame of doosletters die aan een doorgaande weg zijn geplaatst geldt het volgende schema voor de verhouding formaat en zichtbaarheid duur. Hierin wordt het formaat van de letter weergeven in relatie tot de gereden snelheid en de tijd dat de letter leesbaar zijn. Ook hier is de factor “contrast” van invloed.

zichtbaarheid schema

Gevelletters bij stilstand

zichtbaarheid schema

Gevelletters bij snelheid

Cases

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Heb je een vraag, interesse in ons werk of wil je graag langs komen voor een goede bak koffie? Neem dan gerust contact met ons, we staan je graag te woord!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.